Следвайте Гласове в ТелеграмУкраинският президент Володимир Зеленски разкритикува днес нерешителността и

...
Следвайте Гласове в ТелеграмУкраинският президент Володимир Зеленски разкритикува днес нерешителността и
Коментари Харесай

Зеленски: Абсурдно е, че нямаме график за присъединяване към НАТО

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува през днешния ден " нерешителността " и " слабостта " на НАТО по въпроса за приемането на страната му за член на организацията му, съобщи Франс прес, заяви Българска телеграфна агенция.

Абсурдно е, че няма график за присъединение на Украйна към алианса, акцентира Зеленски. Той предизвести, че колебливостта на НАТО предизвиква съветския гнет.

" Колебливостта е уязвимост. И аз ще обсъдя намерено този въпрос на срещата на върха " на НАТО в Литва, написа на британски език в " Телеграм " Зеленски, представен от Ройтерс.

Междувременно във Вилнюс имаше коментар и от българския министър председател. От срещата на върха на НАТО във Вилнюс чакам да има краен резултат, в който категорично се споделя, че Украйна ще бъде поканена тогава, когато събитията разрешават. Това съобщи през днешния ден министър-председателят акад. Николай Денков при идването си на форума във Вилнюс.

По думите му това подхожда като наличие на неотдавна признатите заявления от Народното събрание и Министерския съвет. " Ще има ясна вероятност, че Украйна ще стане член на НАТО, само че по тази причина би трябвало да имаме съответните условия. Докато Украйна се намира в положение на война със прилежаща страна, няма по какъв начин да бъде призната, само че ще са ясни изискванията, при които тя ще бъде призната вероятно ", сподели Денков.

Инфо: fakti.bg

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР